lauantai 6. helmikuuta 2016

Laskiaispullat

Raaka-aineet 
n.20-30 kpl
Pullat
5 dl maitoa
50g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoa
150g voita
Täyte
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vadelmahilloa

Ohjeet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.
- Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten.
- Alusta taikina hyvin vaivaten.
- Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
- Laita taikina kohoamaan lämpimään.
- Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat.
- Leivo taikinasta pötkö ja jaa se n, 20-30 osaan.
- Pyörittele palloista pullia.
- Kohota pullat kaksinkertaiseksi ja voitele munalla.
- Paista pullat 225 asteessa 5-10 minuuttia.
- Halkaise jäähtyneet pullat ja lisää täyte.
- Nauti!

Alkuperäinen resepti täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti