Kranssiin voi myös käyttää 2 prk valmista croissant-taikinaa (tölkki), mutta me päätimme tehdä kokonaan oman taikinan ja se riitti kahteen kranssiin. Toisessa oli tomaattia ja toisessa ei.
- Raaka-aineet:
- Taikina:
- 50g hiivaa
- 2 ½ dl maitoa
- 3/4 tl suolaa
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 100 g kylmää voita
- Voiteluun - kananmuna
- Täyte:
- 150g valkosipulituorejuustoa
- 150g kinkkusuikaleita
- 100g juustoraastetta
- Ruohosipulia
- kirsikkatomaatteja
- Ohjeet:
- Laita uuni lämpenemään 180-200 asteeseen.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää muna, suola ja 6½ dl jauhoja.
- Jätä loput jauhoista leivontaan.
- Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Leikkaa jääkaappikylmä voi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.
- Levitä viipaleet taikinan päälle niin, että puolet taikinasta peittyy ja reunoille jää näkyviin n. pari senttiä.
- Taita rasvaton taikinanpuolikas rasvaisen puolen päälle.
- Käännä taikina niin, että pitkä taitettu reuna tulee leipojaan päin.
- Kauli taikina kevyesti painellen suorakaiteen muotoon ja taita kolmeen kerrokseen.
- Kauli ja taita samalla tavoin 2-3 kertaa.
- Anna taikinan tarvittassa levätä kylmässä kaavilointien välillä.
- Leikkaa taikina kahtia ja kauli kummatkin palat pyöreiksi levyiksi. (n. 30 cm halkaisija)
- Leikkaa levyt kahdeksaan osaan kolmioiksi.
- Aseta leikatut palat osittain toistensa päälle ympyrän muotoon.
- Voitele croissantit kauttaaltaan tuorejuustolla ja levitä päälle juustoraaste sekä kinkkusuikaleet.
- Lisää päälle siivuiksi leikatut kirsikkatomaatit ja ruohosipuli.
- Käännä taikina taitteiden yli ja työnnä taikinan pää kranssin alle.
- Voitele lopuksi kananmunalla.
- Paista uunissa 12-15 minuuttia. Paiston loppupuolella voit halutessasi lisätä kranssin päälle juustoraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti