keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Donitsit


  • Raaka-aineet:
  • Donitsit
  • 3 dl maitoa
  • ½ hiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 1 kananmuna
  • n. 9 dl jauhoja
  • 1 l rypsiöljyä paistamiseen
  • Suklaakuorrute:
  • n 100-150 g maito- ja valkosuklaata
  • Sokerikuorrute:
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • punaista elintarvike väriä
  • Ohjeet:
  • Donitsit:
  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva.
  • Sekoita joukkoon suola, kaardemumma, sokeri, kananmuna ja sulatettu voi jäähdytettynä.
  • Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita taikinaa koko ajan.
  • Ripottele taikinan pinnalle vielä hieman jauhoja ja jätä taikina kohoamaan n. tunniksi.
  • Kohottamisen jälkeen leivo taikinasta aluksi pullia, joiden keskelle painat reität ja leivot donitseiksi.
  • Jätä donitsit kohoamaan vielä hetkeksi.
  • Kuumenna sitten öljy kattilassa ja nosta donitseja kypsymään öljyyn kattilan koosta riippuen.
  • Kypsennä molemmin puolin kevyen ruskeaksi.
  • Nosta donitsit reikäkauhan avulla talouspaperilla vuoratun lautasen päälle ja peittele kettiöliinalla.
  • Anna donitsien jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen.
  • Suklaakuorrute:
  • Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa välillä sekoittaen.
  • Dippaa donitseja suklaaseen ja lisää koristeet.
  • Sokerikuorrute:
  • Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi massaksi.
  • Seoksen tulee olla mieluummin hieman jäykkää kuin löysää.
  • Lisää kuorrute donitsien päälle lusikan avulla ja koristele.

Alkuperäinen resepti täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti