- Raaka-aineet:
- Donitsit
- 3 dl maitoa
- ½ hiivaa
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl kardemummaa
- 1,5 dl sokeria
- 50 g voita
- 1 kananmuna
- n. 9 dl jauhoja
- 1 l rypsiöljyä paistamiseen
- Suklaakuorrute:
- n 100-150 g maito- ja valkosuklaata
- Sokerikuorrute:
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
- punaista elintarvike väriä
- Ohjeet:
- Donitsit:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva.
- Sekoita joukkoon suola, kaardemumma, sokeri, kananmuna ja sulatettu voi jäähdytettynä.
- Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita taikinaa koko ajan.
- Ripottele taikinan pinnalle vielä hieman jauhoja ja jätä taikina kohoamaan n. tunniksi.
- Kohottamisen jälkeen leivo taikinasta aluksi pullia, joiden keskelle painat reität ja leivot donitseiksi.
- Jätä donitsit kohoamaan vielä hetkeksi.
- Kuumenna sitten öljy kattilassa ja nosta donitseja kypsymään öljyyn kattilan koosta riippuen.
- Kypsennä molemmin puolin kevyen ruskeaksi.
- Nosta donitsit reikäkauhan avulla talouspaperilla vuoratun lautasen päälle ja peittele kettiöliinalla.
- Anna donitsien jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen.
- Suklaakuorrute:
- Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa välillä sekoittaen.
- Dippaa donitseja suklaaseen ja lisää koristeet.
- Sokerikuorrute:
- Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi massaksi.
- Seoksen tulee olla mieluummin hieman jäykkää kuin löysää.
- Lisää kuorrute donitsien päälle lusikan avulla ja koristele.
Alkuperäinen resepti täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti