Pehmoiset sämpylät
- Raaka-aineet
- 3 dl maitoa/vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 7 dl vehnäjauhoa
- 60 g voita/margariinia
- Ohjeet
- Lämmitä neste haaleaksi.
- Liuota hiiva, suola ja sokeri nesteeseen.
- Lisää vahnäjauhoja vähin erin.
- Yhdistä pehmeä rasva ja vaivaa taikinaa, kunnes irtoaa astian reunoista.
- Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinaa pöydällä, jaa 10 osaan ja leivo sämpylöiksi.
- Jätä kohoamaan leivinpaperin päälle pellille, liinalla peitettynä.
- Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia.
- Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti