keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Pehmeät sekametelikeksit


Raaka-aineet:
170g g huoneenlämpöistä voita
1  4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
250g rouhittua suklaata
Minivaahtiksia
Pähkinöitä

Ohjeet:
- Ota muna ja voi ajoissa huoneenlämpöön.
- Rouhi suklaa veitsellä.
- Sekoita vehnäjauhot, maissitärkkelys ja ruokasooda kulhossa.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella. (n.5min)
- Lisää kananmuna ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.
- Lisää sekaan kuivat aineet, rouhittu suklaa, vaahtikset ja pähkinät. Sekoita nopeasti taikinaksi.
- Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Vuoraa pelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Pyörittele taikinasta pieni palloja ja aseta pellille. Jätä pallojen väliin muutama sentti väliä. Älä litistä palloja.
- Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Älä paista keksejä liian kauan, niiden täytyy olla pehmeitä vielä uunista poistettaessa.
- Anna jäähtyä ja nauti!

Alkuperäinen sovellettuna täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti