tiistai 23. helmikuuta 2016

Jäätelökakku


Raaka-aineet:
Kakku:
175g suklaakeksejä
50 g rasvaa
2 l valitsemaasi jäätelöä. (Tässä suolainen kinuski ja suklaarouhe)
200g suklaata
Nonparellejä
Cookie dough:
100 g voita1 ½ dl sokeria1 ½ tl vaniljasokeria1 tl leivinjauhetta2 dl vehnäjauhoja1 ½ rkl kermaa¾ dl suklaarouhetta


Ohjeet:
- Ota jäätelöt pöydälle sulamaan.
- Murskaa suklaakeksit sauvasekoittimella.
- Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon.
- Kaada muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
- Cookie-taikinassa vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää loput aineet hyvin sekoittaen.
- Erota cookie-taikinasta puolet ja sekoita se toisen jäätelölajikkeen kanssa sekaisin.
- Painele seos muruseoksen päälle tiiviisti.
- Sekoita loppu cookie-taikina toisen jäätelölajikkeen kanssa ja painele edellisen päälle.
- Anna kakun hyytyä pakkasessa yön yli tai muutama tunti.
- Päälliseen sulata suklaa mikrossa ja levitä nopeasti kakun päälle ennen sen hyytymistä.
- Kaada päälle vielä nonparelleja haluamasi määrä.
- Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti