torstai 18. helmikuuta 2016

Vadelmainen turkinpippurihyytelökakku


Raaka-aineet:
175 g suklaakeksejä 
50 g voita
2 dl vispikermaa
125g turkinpippurirouhetta
200g maitorahkaa
8 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä
200g vadelmia
1 dl sokeria
1 dl vettä/mehua

Ohjeet:
- Murskaa keksit ja sekoita voisulaan.
- Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka sekä turkinpippurirouhe.
- Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää ne desiin kiehuvaa vettä.
- Sekoita liivateseos turkinpippuriseokseen kevyesti ja levitä keksipohjan päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
- Soseuta vadelmat sokerin kanssa.
- Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä ja purista ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatteet kuumaan mehuun.
- Sekoita liivateliemi marjojen kanssa ja sekoita.
- Kaada seos hyytyneen turkinpippuriseoksen päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.


Alkuperäinen ohje täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti