lauantai 12. maaliskuuta 2016

Fiteerattua possua hapanimeläkastikkeessa


Raaka-aineet:
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl vettä
20 ml öljyä

Täyte:
Possun fileitä

Hapanimeläkastike:
1 dl sokeria
1 prk tomaattisosetta
2 rkl soijakastiketta
1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl maissijauhoja
2 dl ananasmehua

Paistaminen: 
Litra tai ½ litraa öljyä kattilan koosta riippuen.

Ohjeet:
- Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Jätä taikina turpoamaan muun valmistelun ajaksi, mielellään n. puoleksi tunniksi.
- Pilko fileet sopiviksi n. suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Kun öljy alkaa olla valmista, sekoita palat friteeraus taikinassa ja pudota öljyyn joko käsin tai pihdeillä.
- Paista paloja muutama minuutti per. erä kunnes palat ovat kullanruskeita.
- Nosta valmiit palat talouspaperilla vuorattuun astiaan odottamaan.
- Kun kaikki palat on friteerattu siirrä kattila öljyineen jäähtymään.

- Kastiketta varten laita kattilaan sokeri, tomaattisose, valkoviinietikka ja soijakastike. 
- Lämmitä seos kiehuvaksi. 
- Lisää sekaan anansmehuun sekoitetut maissijauhot ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Jos kastikkeesta tuli liian paksua sitä voi ohentaa vedellä.
- Keitä lisukkeeksi riisiä ja nauti! 
Alkuperäiset ohjeet:
Täältä ja täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti