sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Friteerattu banaani

Raaka-aineet:
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl vettä
20 ml öljyä

Täyte:
Banaania

Ohjeet:
- Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Jätä taikina turpoamaan muun valmistelun ajaksi, mielellään n. puoleksi tunniksi.
- Pilko banaanit sopiviksi n. suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Kun öljy alkaa olla valmista, sekoita palat friteeraus taikinassa ja pudota öljyyn joko käsin tai pihdeillä.
- Paista paloja muutama minuutti per. erä kunnes palat ovat kullanruskeita.
- Nosta valmiit palat talouspaperilla vuorattuun astiaan odottamaan.
- Kun kaikki palat on friteerattu siirrä kattila öljyineen jäähtymään.
- Nauti heti vaikka jäätelön kera.

Alkuperäinen ohje Täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti