keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen sitruunajuustokakku

Raaka-aineet
Browniepohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
5 liivatetta
4 dl kuohukermaa
400 g sitruunarahkaa
3/4 dl sokeria
½ dl sitruunamehua
Kiille:
3 liivatetta
3 dl mehua
½ dl sitruunamehua
Koristelu:
suklaarouhetta
pääsiäismunia

Ohjeet:
- Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan alaosa margariinilla.
- Sulata voi ja suklaa ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri.
- Sekoita munat joukkoon yksitellen.
- Lisää lopuksi vehnäjauhot.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.
- Jäähdytä browniepohja.
- Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sitruunarahka ja sokeri.
- Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liivatteet, jonka jälkeen lisää täytteeseen.
- Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
- Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Lämmitä osa mehusta ja sulata siihen liivatteet.
- Lisää loput mehusta seokseen ja kaada vuokaan täytteen päälle.
- Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.
- Irrota reunus sen jälkeen, koristele kakku esimerkiksi suklaalla ja tarjoile.
Alkuperäinen resepti täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti