maanantai 12. lokakuuta 2015

Pähkinäsuklaa kuppikakut

  • Raaka-aineet
  • Kuppikakut:
  • 3-4 dl vehnäjauhoja 
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 0,75 dl maitoa
  • 0,5 dl vahvaa kahvia
  • 100 g voisulaa
  • pähkinöitä
  • suklaata
  • Ohjeet
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään
  • Lisää kuivien ainesten päälle voisula, munat, kahvi sekä maito.
  • Sekoita lusikalla sekaisin.
  • Kääntele paloiteltu suklaa ja pähkinät taikinaan.
  • Annostele vuokiin ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 14 minuuttia.
  • Anna jäähtyä, kuorruta, koristele ja nauti!

  • Raaka-aineet
  • Kuorrutus:
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 150 g taloussuklaata
  • nonparellejä tms
  • Ohjeet:
  • Vispaa kerma vaahdoksi.
  • Sulata suklaa ja valuta hieman säähtyneenä kermavaahdon sekaan samalla vispaten.
  • Pursota välittömästi kuppikakkujen päälle ja koristele esimerkiksi nonparelleillä ja sulatetulla suklaalla.

Tätä ja tätä reseptiä käytetty sovellettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti