Syksyinen appelsiinijuustokakku
- Raaka-aineet:
- Pohja:
- 175g Digestivejä
- 50g voita
- Täyte:
- 4 liivatelehteä
- 1 prk (2,5dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 prk sitruunarahkaa
- 1tl vaniljasokeria tai -aromia
- Kiille:
- 2 isoa appelsiinia
- 2dl appelsiinimehua
- 1dl hyytelösokeria
- Ohjeet:
- Hienonna ensin keksit haluamallasi tavalla.
- Sulata voi.
- Yhdistä keksimurut ja voisula.
- Pohjusta 23-25cm: pinnoitettu irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
- Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri tai -aromi.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi.
- Mittaa pieneen kattilaan 1rkl vettä.
- Kiehauta vesi, sulata liivatelehdet siihen ja nosta levyltä.
- Sekoita liivateseos täytteen joukkoon samalla vatkaten.
- Kaada täyte vuokaan.
- Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4t tai yön yli.
- Kakun hyydyttyä lisää päälle kalvottomiksi leikatut appelsiinipalat. Poista myös mahdolliset siemenet.
- Valmista kiille:
- Kuumenna appelsiinitäysmehu kattilassa kiehuvaksi.
- Sekoita joukkoon hyytelösokeri.
- Anna kiehua 30 sekuntia ja nosta levyltä.
- Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja appelsiinipalojen päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
- Kun kiille on hyytyny, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta.
- Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.
- Koristele haluamallasi tavalla.
- Nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti