sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Syksyinen appelsiinijuustokakku


  • Raaka-aineet:
  • Pohja:
  • 175g Digestivejä
  • 50g voita
  • Täyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 1 prk (2,5dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 prk sitruunarahkaa
  • 1tl vaniljasokeria tai -aromia
  • Kiille:
  • 2 isoa appelsiinia
  • 2dl appelsiinimehua
  • 1dl hyytelösokeria
  • Ohjeet:
  • Hienonna ensin keksit haluamallasi tavalla.
  • Sulata voi.
  • Yhdistä keksimurut ja voisula.
  • Pohjusta 23-25cm: pinnoitettu irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  • Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
  • Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
  • Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
  • Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri tai -aromi.
  • Purista liivatteista ylimääräinen vesi.
  • Mittaa pieneen kattilaan 1rkl vettä.
  • Kiehauta vesi, sulata liivatelehdet siihen ja nosta levyltä. 
  • Sekoita liivateseos täytteen joukkoon samalla vatkaten.
  • Kaada täyte vuokaan. 
  • Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4t tai yön yli.
  • Kakun hyydyttyä lisää päälle kalvottomiksi leikatut appelsiinipalat. Poista myös mahdolliset siemenet.

  • Valmista kiille:
  • Kuumenna appelsiinitäysmehu kattilassa kiehuvaksi. 
  • Sekoita joukkoon hyytelösokeri.
  • Anna kiehua 30 sekuntia ja nosta levyltä.
  • Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja appelsiinipalojen päälle.
  • Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
  • Kun kiille on hyytyny, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta.
  • Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.
  • Koristele haluamallasi tavalla.
  • Nauti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti