lauantai 17. lokakuuta 2015

Ernon syntiset kuppikakut

  • Raaka-aineet
  • Kuppikakut:
  • 3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 0,5 dl kiehuvaa vettä
  • 175 g huoneenlämpöistä  voita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3,5  dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • 1 dl maitoa
  • Täyte:
  • Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski (saa valmiina kaupoista)
  • Ohjeet
  • Siivilöi kaakaojauhe astiaan ja lisää joukkoon kiehuvan kuuma vesi, jäähdytä.
  • Mittaa vehnäjauhot, sooda ja vaniljasokeri yhteen astiaan.
  • Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
  • Lisää maito kaakaojauheseokseen.
  • Yhdistä voi-sokerivaahtoon vuorotellen kaakaomaitoseosta ja jauhoja varovasti sekoittaen.
  • Laita taikinaa muffinivuokiin, täytä n. 2/3 vuoista.
  • Paista 175 asteessa n. 16-18 minuuttia muffinien koosta riippuen.
  • Paistamisen jälkeen tee muffineihin koloja (1-5 koloa muffinssien koosta riippuen) ja täytä ne kinuskilla pursotuspussia apuna käyttäen. 
  • Säästä ylimääräinen kinuski koristeluun.
  • Raaka-aineet
  • Kuorrutus:
  • 5 rkl  vehnäjauhoja
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 225 g voita
  • 2 1/4 dl hienoa sokeria
  • Ohjeet
  • Laita kattilaan maito ja vehnäjauhot, sekoittele keskilämmöllä niin kauan että seos sakenee.
  • Nosta sen jälkeen jääkaappiin jäähtymään.
  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää vaniljasokeri.
  • Yhdistä maito-jauhoseos ja voi sokeriseos ja vatkaa ainakin 3 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa, lähes kermavaahtomaista.

Täällä alkuperäinen ohje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti