- Raaka-aineet
- Kuppikakut:
- 3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
- 0,5 dl kiehuvaa vettä
- 175 g huoneenlämpöistä voita
- 1 1/4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl soodaa
- 1 dl maitoa
- Täyte:
- Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski (saa valmiina kaupoista)
- Ohjeet
- Siivilöi kaakaojauhe astiaan ja lisää joukkoon kiehuvan kuuma vesi, jäähdytä.
- Mittaa vehnäjauhot, sooda ja vaniljasokeri yhteen astiaan.
- Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi.
- Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Lisää maito kaakaojauheseokseen.
- Yhdistä voi-sokerivaahtoon vuorotellen kaakaomaitoseosta ja jauhoja varovasti sekoittaen.
- Laita taikinaa muffinivuokiin, täytä n. 2/3 vuoista.
- Paista 175 asteessa n. 16-18 minuuttia muffinien koosta riippuen.
- Paistamisen jälkeen tee muffineihin koloja (1-5 koloa muffinssien koosta riippuen) ja täytä ne kinuskilla pursotuspussia apuna käyttäen.
- Säästä ylimääräinen kinuski koristeluun.
- Raaka-aineet
- Kuorrutus:
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 2,5 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 225 g voita
- 2 1/4 dl hienoa sokeria
- Ohjeet
- Laita kattilaan maito ja vehnäjauhot, sekoittele keskilämmöllä niin kauan että seos sakenee.
- Nosta sen jälkeen jääkaappiin jäähtymään.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää vaniljasokeri.
- Yhdistä maito-jauhoseos ja voi sokeriseos ja vatkaa ainakin 3 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa, lähes kermavaahtomaista.
Täällä alkuperäinen ohje.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti