- Raaka-aineet
- Tuulihattutaikina:
- 1 dl maitoa
- 1 dl vettä
- 75 g voita
- 1 rkl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 munaa
- 0,5 tl leivinjauhetta
- Täyte:
- 150 g tummaa suklaata
- 2 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- Ohjeet
- Kuumenna rasva, maito, vesi, sokeria ja suola kattilassa kiehumispisteeseen.
- Lisää jauhot sekoittaen taikinaan.
- Keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se irtoaa kattilan reunoilta ja muodostaa möykyn.
- Nosta kattila pois liedeltä ja anna taikinan jäähtyä kunnolla.
- Laita kattila esim. kylmää vettä sisältävään altaaseen nopeuttaaksesi jäähtymistä.
- Lisää jäähtyneeseen taikinaan munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.
- Lisää seuraava muna vasta, kun edellinen on sekoittunut taikinaan kunnolla.
- Lisää leivinjauhe yhdessä viimeisen munan kanssa.
- Laita taikina tukevaan pakastepussiin ja leikkaa kulmaan n. 1 cm reikä.
- Pursottele n. 7 cm pitkiä pötköjä leivinpaperin päälle uunipellille.
- Jätä väliä pötköjen väliin, koska taikina leviää uunissa.
- Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat nousseet ja saaneet kauniin värin.
- Älä avaa uunin luukkua liian aikaisin, etteivät tuulihatut lässähdä.
- Tökkää tuulihattujen kylkiin pieni reikä heti uunista ottamisen jälkeen, jotta ylimääräinen kosteus pääsee haistumaan ja pinta pysyy rapeana.
- Anna jäähtyä kokonaan.
- Tee täyte.
- Sulata suklaa ja lisää se vaahdotettuun kermaan.
- Lisää myös vaniljasokeri.
- Leikkaa tuulihattujen toinen sivusta auki.
- Laita suklaatäytettä tuulihattujen sisälle joko lusikalla tai pursotuspussia apuna käyttäen.
- Nauti.
sunnuntai 11. lokakuuta 2015
Ernon suklaiset tuulihatut
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti