sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Ernon suklaiset tuulihatut


  •  Raaka-aineet
  • Tuulihattutaikina:
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl vettä
  • 75 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 dl vispikermaa 
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Ohjeet
  • Kuumenna rasva, maito, vesi, sokeria ja suola kattilassa kiehumispisteeseen.
  • Lisää jauhot sekoittaen taikinaan. 
  • Keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se irtoaa kattilan reunoilta ja muodostaa möykyn.
  • Nosta kattila pois liedeltä ja anna taikinan jäähtyä kunnolla.
  • Laita kattila esim. kylmää vettä sisältävään altaaseen nopeuttaaksesi jäähtymistä.
  • Lisää jäähtyneeseen taikinaan munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.
  • Lisää seuraava muna vasta, kun edellinen on sekoittunut taikinaan kunnolla. 
  • Lisää leivinjauhe yhdessä viimeisen munan kanssa.
  • Laita taikina tukevaan pakastepussiin ja leikkaa kulmaan n. 1 cm reikä.
  • Pursottele n. 7 cm pitkiä pötköjä leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Jätä väliä pötköjen väliin, koska taikina leviää uunissa.
  • Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat nousseet ja saaneet kauniin värin.
  • Älä avaa uunin luukkua liian aikaisin, etteivät tuulihatut lässähdä.
  • Tökkää tuulihattujen kylkiin pieni reikä heti uunista ottamisen jälkeen, jotta ylimääräinen kosteus pääsee haistumaan ja pinta pysyy rapeana.
  • Anna jäähtyä kokonaan.
  • Tee täyte.
  • Sulata suklaa ja lisää se vaahdotettuun kermaan. 
  • Lisää myös vaniljasokeri.
  • Leikkaa tuulihattujen toinen sivusta auki.
  • Laita suklaatäytettä tuulihattujen sisälle joko lusikalla tai pursotuspussia apuna käyttäen.
  • Nauti.

Tätä ja tätä reseptiä käytetty soveltaen tuulihatuissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti