keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Sitruunainen valkosuklaamutakakku

Raaka-aineet
100g valkosuklaata paloina
100g voita + vuoan voiteluun
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
2-3 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
2½ dl vehnäjauhoja + hieman vuoan jauhotukseen
Tomusokeria kakun koristeluun

Ohjeet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjavuoka.
- Raasta sitruunankuori ja purista sitruunan mehu.
- Paloittele suklaa ja leikkaa voi pienemmiksi paloiksi. 
- Sulata voi ja suklaa mikrossa välillä sekoittaen.
- Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja suola voi-suklaaseokseen.
- Lisää yksitellen kananmunat ja sekoita jokaisen jälkeen.
- Lisää raastettu sitruunankuori ja mehu.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot nopeasti.
- Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
- Kakun jäähdyttyä siivilöi päälle tomusokeri ja nauti!

Alkuperäinen resepti täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti