torstai 28. huhtikuuta 2016

Rapea ja ohut pizza

Taikinasta tulee 2 ohutta pellillistä.

Raaka-aineet:
Pohja:
2,25 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl oreganoa
3 hyppysellistä suolaa
1 ripaus sokeria
6-8 dl vehnäjauhoja
3-4 rkl öljyä

Täyte:
1 prk paseerattua tomaattia
1 prk fetajuustoa
1 pss kinkkusuikaleita
2 prk tonnikalaa
2 tomaattia
250 g juustoraasteetta

Ohjeet:
- Lämmitä vesi 42 asteiseksi.
- Sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja lisää sekoitus lämpimään veteen. Sekoita hyvin.
- Lisää oregano, suola ja sokeri.
- Aloita lisäämään desi kerrallaan jauhoja välissä hyvin vaivaten.
- Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa hetki.
- Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä n. 30 minuuttia.
- Pistä uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Taikinan kohottua lisää vielä hieman jauhoja ja vaivaa.
- Jaa taikina kahtia ja kaulitse leivinpaperin päällä ohuiksi. Siittä uunipellille.
- Täytä joko näillä tai muilla valitsemillasi täytteillä.
- Laita pizza uuniin keskistasolle ja paista n. 15 minuuttia.
- Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti