sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Suklaa-glögipiiras


Raaka-aineet:
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariini tai voita
2 rkl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 kananmunankeltuainen
½ rkl kylmää vettä
Täyte:
½ glögitiivistettä
2 d kuohukermaa
½ tl inkivääriä
½ pomeranssinkuorta
250 g maitosuklaata
50 g voita
Koristeeksi:
Roihuttua suklaata tai muuta rouhetta

Ohjeet:
- Tee ensin pohja. Nypi sormin jauhot ja rasva murumaiseksi seokseksi.
- Lisää loput ainekset ja sekoita tiiviiksi taikinaksi.
- Laita jääkaappiin kelmulla peitettynä 15-30 minuutiksi.
- Voitele piirasvuoka. (n. 25 cm )
- Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi levyksi ja nosta levy vuokaan niin, että sitä nousee myös reunoille.
- Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja laita kaappiin puoleksi tunniksi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pohjaa 10 minuuttia.
- Anna pohjan jäähtyä täytteen teon ajan.
- Kuumenna kerma, glögi ja mausteet kattilassa.
- Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lisää voi pieninä nokareina. Kaada seos vuoan pohjalle.
- Anna piirakan jäähtyä jääkaapissa yön yli.
- Koristele rouheella.

Alkuperäinen resepti täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti