sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Key limepiiras


Raaka-aineet:
Pohja:
13 kpl digestivejä
100 g voita
Täyte:
5 kpl kananmunankeltuaista
397 g kondensoitua maitoa
4 limetin mehu
3 limetin kuori raasteena
Päällys:
Limetin kuorta raastettuna
Ohjeet:
- Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Painele seos tiiviisti piirasvuoan  pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohja uunin keskitasolla 150 asteessa 10 minuuttia ja nosta jäähtymään.
- Nosta uunin lämpö 175 asteesen.
- Vatkaa keltuaisia kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi.
- Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seoksesta tulee vaahtoa.
- Lisää limettimehu ja -kuoriraaste, sekoita hyvin.
- Kaada seos esipaistetun vuoan päälle.
- Kypsennä piirakkaa vielä 15 minuuttia. Ota jäähtymään.
- Piirakan jäähdyttyä nosta se jääkaappiin jähmettymään yön yli tai nosta pakastimeen kolmeksi tunniksi.

Alkuperäinen ohje täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti