- Raaka-aineet
- 9-11 lasagnelevyä
- Jauhelihakastike
- 400 g jauhelihaa
- 3 kynttä valkosipulia
- 2 sipulia
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 tl oreganoa
- ½ tl mustapippuria
- Juustokastike
- 40 g voita
- 1 dl vehnäjauhoha
- 1 l maitoa
- ½ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 100 g juustoraastetta
- Ohjeet
- Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistinpannulla.
- Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippuri.
- Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia.
- Mausta oreganolla ja tinjamilla.
- Juustokastiketta tehtäessä sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
- Kaada kattilaan puolet maidosta ja kuumenna sekoittaen tasaiseksi.
- Lisää loput maidosta ja keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka.
- Kaada levyjen pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä.
- Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta.
- Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta.
- Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia.
- Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
keskiviikko 4. marraskuuta 2015
Lasagne
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti