keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Lasagne


  • Raaka-aineet
  • 9-11 lasagnelevyä
  • Jauhelihakastike
  • 400 g jauhelihaa
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 2 sipulia
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl oreganoa
  • ½ tl mustapippuria
  • Juustokastike
  • 40 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoha
  • 1 l maitoa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 100 g juustoraastetta
  • Ohjeet
  • Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistinpannulla.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippuri. 
  • Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia.
  • Mausta oreganolla ja tinjamilla.
  • Juustokastiketta tehtäessä sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  • Kaada kattilaan puolet maidosta ja kuumenna sekoittaen tasaiseksi.
  • Lisää loput maidosta ja keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
  • Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka.
  • Kaada levyjen pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä.
  • Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta.
  • Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta.
  • Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
  • Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia.
  • Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti