- Raaka-aineet:
- Pohja:
- 150 g digestivejä/piparkakkuja
- 75 g voita
- Täyte:
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 2dl vispikermaa
- 2rkl sokeria
- 2 munaa
- 1½ tl kanelia
- 4 liivatelehteä
- 1dl glögitiivistettä
- Kiille:
- 1½ dl glögitiivistettä
- ½ dl vettä
- 3 liivatelehteä
- Ohje:
- Murskaa keksit jauheeksi.
- Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.
- Painele seos irtopohjavuokaan,
- Vaahdota kerma.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja piparkakkumauste tai kaneli.
- Liota täytteen liivatelehtiä kylmässä vedessä.
- Kuumenna glögitiiviste ja sulata siihen liotetut liivatteet.
- Yhdistä seos tuorejuuston kanssa.
- Sekoita kermavaahto joukkoon kevyesti nostellen.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
- Valmista kiille.
- Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä.
- Lämmitä glögi ja vesi ja sulata siihen liivatteet.
- Kaada jäähtynyt glögi kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti, mielellään yön yli.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti