sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Glögijuustokakku

  • Raaka-aineet:
  • Pohja:
  • 150 g digestivejä/piparkakkuja
  • 75 g voita
  • Täyte:
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2dl vispikermaa
  • 2rkl sokeria
  • 2 munaa
  • 1½ tl kanelia
  • 4 liivatelehteä
  • 1dl glögitiivistettä
  • Kiille:
  • 1½ dl glögitiivistettä
  • ½ dl vettä
  • 3 liivatelehteä
  • Ohje: 
  • Murskaa keksit jauheeksi. 
  • Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. 
  • Painele seos irtopohjavuokaan,  
  • Vaahdota kerma. 
  • Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja piparkakkumauste tai kaneli. 
  • Liota täytteen liivatelehtiä kylmässä vedessä. 
  • Kuumenna glögitiiviste ja sulata siihen liotetut liivatteet. 
  • Yhdistä seos tuorejuuston kanssa. 
  • Sekoita kermavaahto joukkoon kevyesti nostellen.
  • Kaada täyte pohjan päälle. 
  • Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia. 
  • Valmista kiille. 
  • Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä. 
  • Lämmitä glögi ja vesi ja sulata siihen liivatteet. 
  • Kaada jäähtynyt glögi kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti, mielellään yön yli.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti